Vrouwen betast bij jaarwisseling in Milaan

Duitse toeristes aangevallen in Milaan

Oudjaarsnacht in Milaan 2022 als in Keulen 2016? Politie en justitie in Milaan doen onderzoek naar drie gevallen waarin jonge vrouwen kort voor en kort na de jaarwisseling zijn omringd door groepen jonge mannen en door hen zijn beroofd en op allerlei manieren betast.  Bij zeker één slachtoffer zijn kleren van het lijf gescheurd. Zeker negen vrouwen zijn slachtoffer geworden van deze aanvallen.

Na analyse van filmpjes en foto’s van die nacht zijn dinsdag in Milaan en Turijn huiszoekingen gedaan bij achttien jongeren die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij dit seksuele geweld. Drie van hen zijn minderjarig. De politie heeft meegedeeld dat onder de verdachten acht buitenlanders zijn en vijf Italianen van buitenlandse afkomst. De jongste verdachte is vijftien jaar, de oudste 21. Volgens Italiaanse media heeft de politie in Milaan geen aanwijzingen dat er sprake is geweest van een vooraf gecoördineerde actie.

Duitse toeristes

Twee jonge Duitse toeristes die naar Milaan waren gekomen in de hoop op een feestelijke jaarwisseling, hebben na terugkeer in hun woonplaats Mannheim aangifte gedaan. Ze vertelden dat ze vlak voor middernacht op het Domplein ineens omringd waren door een groep jonge mannen. Die begonnen hen te betasten en hielden hen vast toen ze op de grond terecht waren gekomen. Een van de vrouwen beschreef na de aangifte tegen Italiaanse media wat er was gebeurd. Ze vertelde dat haar bh was weggetrokken en dat ze overal  handen voelde. Volgens haar hebben agenten die in de buurt waren niet ingegrepen en kregen ze, toen ze in tranen hadden weten te ontkomen, alleen te horen, in het Italiaans: zet je mondmasker op. (De foto is van Alanews)

Ook na middernacht zijn er incidenten geweest. Een Italiaanse vrouw van 19 heeft aangifte gedaan van seksueel geweld en beroving toen zij rond één uur ’s ochtends bij een fastfoodrestaurant werd omsingeld, betast en beroofd. Twee andere vrouwen die haar wilden helpen, zijn daarbij ook betast. Een derde incident was kort na de jaarwisseling in de buurt van de beroemde winkelgalerij die uitkomt op het Domplein. Daar werd een jonge vrouw betast en van haar mobieltje beroofd, en werden drie vrouwen die kwamen kijken wat er aan de hand was, ook seksueel betast.

De jonge mannen tegen wie het onderzoek loopt, worden verdacht van seksueel geweld in een groep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *